Macskakiállítások - HungaroCat

Általános Nevezési Feltételek

A HungaroCat Magyar Országos Egyesület 2012. január 1-től patronált, majd 2017. január 22-től teljes jogú tagja a WCF-nek, kiállításaink a WCF Kiállítási Szabályzata alapján zajlanak.

Kiállításainkon a macskákat hagyományos bírálati rendszerben és – külön nevezési díj megfizetésével – WCF-ringben bírálják. A hagyományos bírálat az a fajta bírálat, ahol a macskákat egy bírálati asztalon egy bíró szemlézi meg és ad ki írásos minősítést (bírálati lapot) az adott macskáról, mely a diploma melléklete. Hagyományos bírálati rendszerben egy macska egy nap csak egy minősítést (címet) szerezhet. Ebben a rendszerben a macskákat fajtánként, színenként, osztályonként és nemenként bírálják.

Azon macskák, melyek valamely hazai vagy külföldi törzskönyvező egyesület által kibocsátott törzskönyvi kivonattal (pedigrével) rendelkeznek, 10 hónapos kor alatt Kölyök osztályban, 10 hónapos kor felett Nyílt osztályban, ivartalanítás után Kasztrált osztályban indulhatnak. Minden más - törzskönyvi kivonattal nem rendelkező - macska, házimacska, keverék, vagy kedvencnek vásárolt fajtatiszta macska a Házi Kedvencek Osztályában indítható. Őket nem valamiféle standard szerint, hanem szépségük, kedvességük, ápoltságuk alapján állítják sorrendbe.
Lehetőség van arra is, hogy a törzskönyvi bejegyzéssel nem rendelkező macskákat Fajtabesorolási Osztályban indítsák, de egyesületünknél ebben az osztályban ivaros macska csak az Elnökség írásos engedélyével nevezhető. Az engedélyt – kizárólag egyesületi tagunk – a nevezési határidő előtt legkésőbb 3 héttel kell, megkérje és csatolnia kell hozzá az igazolást, miszerint a macska rendelkezik egyedi azonosítóval – microchippel. Elutasítás esetén, illetve ha a kiállító nem tagja egyesületünknek, a macska csak ivartalanítás után indítható Fajtabesorolási osztályban.

WCF-rendszerű kiállítás - akár ringben, akár hagyományos bírálati rendszerben zajlik - csak abban az esetben érvényes, ha erre a WCF Vezető Testülete engedélyt adott, vagyis WCF-licensz számmal rendelkezik.

Kiállításainkra a nevezés a nevezési lap kitöltésével, határidőre történő visszaküldésével és a nevezesi díj megfizetésével válik érvényessé. Fontos! A WCF Kiállítási Szabályzat D.1.5. pontja alapján, amennyiben a macskák száma eléri a maximálisan fogadható létszámot, a nevezés a nevezési határidő lejárta előtt is visszautasítható.

Nevezési díj átutalással egyesületünk MKB-nál vezetett 10300002-10552984-49020018. sz. számlaszámára fizetendő be a nevezési lap beküldésével azonos időben. Már lehetőség van Paypal fizetésre is. A hozzá tartozó e-mail cím: hungarocat@gmail.com

Egészségügyi szabályok, egyéb rendelkezések

1./ Az állatorvosi vizsgálat szombaton 7.30 és 9 óra, vasárnap 8 és 9 óra történik. Azok a macskák, amelyek 9.00 óra után érkeznek, a versenyből kizárattatnak (kivétel az előre bejelentett, 10 óránál nem későbbi érkezés).
2./ A kiállításon csak egészséges, parazitamentes, az előírt oltásokkal (fertőző gyomor-bélgyulladás, macskanátha) rendelkező macskák vehetnek részt. Az oltások nem lehetnek 1 évnél régebbiek, ill. 3 hétnél frissebbek. 2018. január 1-től minden kiállításunkra benevezett macskának rendelkeznie kell egyedi azonosítóval (microchip).
Külföldről érkező macskáknak rendelkezniük kell egyedi azonosítóval (microchip) és 1 évnél nem régebbi, ill. 21 napnál nem frissebb veszettség oltással.
Fehér macskák esetében, fajtától, nemtől és kortól függetlenül, a hallásvizsgálat kötelező. A macska nevezési lapjának elküldésével egy időben mellékelni kell a honlapunkról letölthető 11. sz. igazolást.
Azon macskák, melyekről az állatorvosi vizsgálat megállapítja, hogy nem mentesek parazitáktól, élősködőktől – bolha, féreg, stb. – a kiállítás területére nem vihetők be. Nem vihetők be az ilyen kiállító tulajdonában lévő további nevezett macskák sem. Ebben az esetben a nevezési díj nem jár vissza.
Kérjük, az oltási bizonyítványt v. útlevelet ne feledje otthon!
3./ A kiállításon kölyökmacskák csak 3 hónapos kor után, alomként - a WCF 2017. januári közgyűlésének döntése értelmében - 3-6 hónapos korig vehetnek részt, azonban alomként csak akkor versenyezhetnek, ha az alomban minimum három kölyök szerepel. A 3 hónapos kort be nem töltött kismacskák a kiállítás területére nem hozhatók be!
4./ A kiállítás területén csak olyan kölyök vagy felnőtt macska lehet jelen, amelyet beneveztek és amelyért a nevezési díjat megfizették. Amennyiben a kiállító más macskát is behoz a kiállításra, illetve a benevezett macskát más macskára cseréli, a kiállítástól azonnal eltiltható, az elnyert minősítések, címek, díjak visszavonása mellett.
5./ A kiállításon sem kölyök, sem felnőtt macskák árusítása nem megengedett. Ez nem zárja ki azonban annak a lehetőségét, hogy a tenyésztők reklámra és az előjegyzések begyűjtésére használják a kiállítás adta alkalmat. A ketreceken csak „előjegyzést felveszünk” kiírás szerepelhet, az ettől eltérő tartalmú kiírásokat a rendezőség a ketrecről eltávolítja. Ha valaki a kiállítás ideje alatt macskát értékesít, a kiállítástól azonnal eltiltható, ez esetben az elnyert minősítések, címek, díjak visszavonandók.
6./ A kiállítás csak a programban megjelölt zárási időpont után hagyható el. Korábbi távozást a Titkárságon jelezni kell és arra csak a Titkár vagy a Show Manager adhat engedélyt.
7./ Az EU-s szabályok értelmében a tulajdonosnak gondoskodnia kell arról, hogy macskája mellett legyen almos edény alommal és itató edény friss vízzel.
8./ Az 1999. évi XLII. törvény értelmében a HungaroCat Magyar Országos Egyesület kiállításain csak a dohányzásra kijelölt – macskamentes – helyeken lehet dohányozni. Aki ezt a törvényt megszegi és az egyesületet emiatt megbírságolják, az egyesület a bírságot a szabálysértőn behajtja és következő kiállításaira ezen személy nevezéseit elutasítja.

vissza

Kiállítási információk: hungarocat (kukac) gmail (pont) com