Dokumentumok

01. Belépési nyilatkozat

Kérjük, mielőtt kitölti, olvassa el Alapszabályunkat, valamint Törzskönyvezési és Tenyésztési Szabályzatunkat. Amennyiben elfogadhatónak és betarthatónak tartja, kérjük, töltse ki és e-mailen jutassa el a Belépési Nyilatkozatot titkárunknak, dr. Abavári-Tóth Marinának (marina {pont} abavaritoth {kukac} hungarocat {pont} hu).
Tagsági kérelmét vezetőségünk elbírálja és a döntésről Titkárunk írásban (e-mailen vagy levélben) értesíti. Csakis ezután kérjük, hogy utalja át a tagsági díjat bankszámlánkra (MKB: 10300002-10552984-49020018). A díj beérkezését követően megküldjük a hologrammal levédett, éves tagsági kártyát és a továbbiakhoz szükséges nyomtatványokat, melyeket természetesen honlapunkról is letölthet.

 

04. Tenyésztői név iránti kérelmek

HungaroCat WCF
Tagfelvételét követően kérjük, töltse ki a tenyésztői név nyilvántartásba vételéhez szükséges kérelmeket és küldje el a hungarocat (kukac) gmail (pont) com e-mail címre. Amennyiben még nincs WCF-nél regisztrált tenyésztői neve, mindkét nyomtatványt töltse ki és utalja át bankszámlánkra (MKB: 10300002-10552984-49020018) a regisztrációhoz szükséges 8.000,- Ft-ot.
Amennyiben rendelkezik WCF-nél regisztrált tenyésztői névvel, a CSAK magyar nyelvű nyomtatványt töltse ki és ebben az esetben a regisztrációs díj mértéke 3.000,- Ft. Ebben az esetben kérjük, jelezze WCF-regisztrációs számát is, hogy tenyésztői nevét átregisztráltathassuk egyesületünkhöz.
A tenyésztői név regisztrációja 2-3 hetet vesz igénybe, a WCF központi irodája válaszától függően. A bejegyzésről e-mailen megküldjük a WCF-regisztrációs igazolást, valamint postán a hologrammal levédett igazolásunkat, és ezzel egy időben postázzuk az adott évre érvényes Tenyésztői Alkalmassági Igazolást is. (TAI-minta, pdf)

 

02. Honosítási kérelem

Tenyésztői névvel rendelkező tagjainknak azon tenyésztésbe vett macskáikat, melyeknek nem egyesületünk állította ki a törzskönyvi kivonatát, honosíttatni kell. Továbbá, minden tagunk számára javasolt a háztartásukban élő azon macskák honosíttatása, melyekkel kiállításokra járnak, mivel az ingyenes címviselési igazolásokat csak az egyesületünknél regisztrált macskák részére tudjuk kibocsátani, valamint a Világbajnoki címet elért macskák oklevelét a WCF-nél megigényelni.
A Honosítási Kérelemhez csatolni kell a macska törzskönyvi kivonatának fénymásolatát, valamint a kiállításokon megszerzett címek diplomáinak másolatát. Mellékelni kell a microchip meglétét igazoló papírt, valamint a Törzskönyvezési és Tenyésztői Szabályzat IV/6. pontjában felsorolt fajtákra vonatkozó negatív eredményeket igazoló dokumentumokat.
A Honosítási Kérelmet és a mellékleteket (tkv.-i kivonat, ill. diplomák másolata, egyéb dokumentumok) kérjük e-mailen megküldeni a törzskönyvvezető részére a (hungarocat {kukac}gmail {pont} com) címre. Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni a honosítás szót.
A honosítás díja 5.000,- Ft / macska. A kérelmek feldolgozása 1-3 hetet vesz igénybe. A honosított macska eredeti törzskönyvi kivonatát NEM vonjuk be, azon bejegyzést nem eszközölünk, a honosításról egy laminált, hologrammal levédett igazolást küldünk és kérjük, hogy a továbbiakban az azon feltüntetett törzskönyvi számot használják egyesületünkkel történő levelezéskor, alombejelentéskor, kiállításunkra történő nevezéskor, stb.
A későbbi félreértések elkerülése végett tájékoztatjuk a honosítás időpontjáig megszerzett címek elfogadásáról: Törzskönyvezési és Tenyésztői Szabályzatunk III/5/h. pontja értelmében a legmagasabb, nem WCF kiállításon megszerzett cím, melyet honosításkor is elfogadhatunk a CACE/CAPE, a WCF Kiállítási Szabályzatát figyelembe véve, vagyis a címeket csak sorrendben lehet megszerezni, külföldi címet hazai címmel kiváltani nem lehet. A CACE/CAPE és ennél magasabb címeket három különböző nemzetközi kiállításon, három különböző bírótól, három különböző országban - CACM/CAPM esetében egy címet egy másik kontinensen - kell megszerezni.

Honosítási kérelem mellékletei:

12. Igazolás microchip behelyezéséről 11. Hallásvizsgálat igazolása, fehér macskák esetében

 

09. Alombejelentő (új formátum)

09a Fedeztetési igazolás

Az alombejelentőt a kölykök születését követő 8-12 héten belül e-mailen kell megküldeni, feltüntetve rajta az új tulajdonosok adatait. Amennyiben nincs még minden kölyöknek új tulajdonosa, a törzskönyvi kivonatot a tenyésztő nevére állítjuk ki és később lehet kérni a tulajdonátruházást (transfer). Amennyiben a kölyköt kedvencnek szánják, akkor – a tenyésztő írásos kérésére – a pedigrén feltüntetjük a "nem tenyészhető / not for breeding" megjegyzést.
Az alombejelentővel egyidőben kell a pedigrék árát az egyesület bankszámlájára átutalni.
Amennyiben a bejegyzendő kölykök apjának nem a tenyésztő a tulajdonosa, mellékelni kell a kandúr tulajdonosával, ill. egyesületével leigazolt fedeztetési igazolást is.

07. Tulajdonátruházási Kérelem