Fajtaleírások - Keleti Csoport

Peterbald

Testfelépítés: közepes testméretű, elegáns macska, karcsú és izmos. A test hosszú és hajlékony. A nyak hosszú és karcsú. Az mellkas és a váll soha nem szélesebb a csipőnél. A lábak  hosszúak és karcsúak, a mancsok kecsesek és  oválisak. Az ostorszerű farok nagyon hosszú és elkeskenyedő.

Fejforma: ékalakú koponya. Az ékalak egyenes vonalban vezet az orrtól mindkét oldalon a fülekig. Az orr hosszú és egyenes, a homlok lapos. A profil enyhén domború. Hegyes orr, jól fejlett áll, az orrheggyel azonos vonalban.

Fülek: hatalmasak, széles alapúak, hegyesek.  A fülek külső vonala az ékalak folytatása.

Szemek: mandulavágásúak, enyhén az orr felé dőlnek, és harmonikusak az ékalakú fejjel. Színük ragyogó zöld. A színjegyeseknél színük élénk kék, minél sötétebb, annál jobb.

Szőrzet: a bőr lágy és rugalmas,  teljesen meztelen, vagy csak finom pihék borítják. Számtalan ránc a fejen, kevesebb a testen. A bajusz kívánatos. A teljesen meztelen macska a kívánatos.

Színváltozatok: Minden szín és mintázat elfogadott, bármennyi fehér színezet megengedett. A színek listája az EMS-kódoknál található.

Hibák:ráncok hiánya a fejen, a mellső lábak nem egyenesek, túlságosan finom csontozat.

Megjegyzés: pároztatása más meztelen fajtájá macskákkal nem megengedett. Sziámi, keleti rövid és hosszú szőrű, valamint balinéz macskákkal pároztatható. A kölykök és a fiatal állatok lábait, farkát és orrát boríthatják finom pihék, de ezeknek 2 éves korra el kell tűnniük

Pontozás (bírálatkor):  
Test
30 pont
Fej
35 pont
Bőr
25 pont
Szín
5 pont
Kondíció
5 pont

Tenyésztőink: