Szabályzatok - Kiállítási Szabályzat

vissza

„C” Fejezet – WCF Világkiállítások

C.1 – Világkiállítás (World Show – WS)
Ez egy olyan WCF-kiállítás, melyet három vagy kivételes esetben kettő egyesület rendez a WCF Elnökségének engedélyével.
A külön engedélyt kötelezően a WCF Elnöksége adja meg, és ilyen kiállítást évente és országonként csak egyszer lehet megrendezni.

C.1.1 – Egyik cím egy másik országban/földrészen megszerzett címnek felel meg
Ezen a kiállításon megszerzett egyik cím olyan, mintha a macska azt egy másik országban vagy földrészen szerezte volna meg.

C.1.2 – Három, kivételes esetben két szervező klub
Világkiállítást három, vagy kivételes esetben két klubnak kell megszerveznie, melyek közül az egyik teljes jogú tagja a WCF-nek, a másik pedig macskás klub, vagy macskarajongók szervezete.

C.1.3 – Legalább egy klub teljes jogú tagja a WCF-nek
A Világkiállítás engedélyéért folyamodó klubok közül legalább az egyik, teljes jogú tagja a WCF-nek.

C.1.4 – Egy klub a felelőse
Csak az egyik klub, amelyik teljes jogú tagja a WCF-nek, felelős a Világkiállítás megszervezéséért, a többiek csak részben felelősek.

C.1.5 – Jó pozíció
Minden Világkiállítást szervező klubnak jó pozícióban kell lennie, mikor az engedélyért folyamodnak és mikor a kiállítást szervezik.

C.1.6 – Nincs függőben lévő fegyelmi eljárás
Egyik Világkiállításért folyamodó klub sem állhat semmilyen fegyelmi eljárásban, vagy lehet olyan ügye, mely fegyelmi eljárást vonhat maga után.

C.2 – Engedélyezés

C.2.1 – Külön licensz díj
Az engedély külön díjazásáról az elnökség dönt.

C.2.2 – Engedélykérés legalább 6 hónappal a kiállítási időpont előtt
A Világkiállításra legalább 6 hónappal a kitűzött időpont előtt kell megkérni az engedélyt és megfizetni az érte kirótt díjat.

C.2.3 – Nem lehet másik kiállítás azon a napon ugyanabban az országban
Abban az országban, ahol a Világkiállítást szervezik, nem adnak ki másik engedélyt ugyanarra a napra. Védett terület engedélye esetén a Világkiállítást szervező lemondhat a védelemről, de ennek ellenére még mindig kaphat engedélyt a Világkiállításra. Erről az engedélyt kiadó iroda kötelezett időben tájékoztatást adni. Amennyiben ezeken a napokon más kiállítást is szerveznek, annak távolsága légvonalban nem lehet közelebb 2000 km-nél, függetlenül attól, melyik országban, vagy földrészen helyezkedik el.

vissza a kiállítási szabályzathoz - lap tetejére