Hírek - Archiv

WCF-ring

Az utóbbi időben sajnálattal vettük tudomásul, hogy nem WCF-tagegyesületek kiállításain "WCF"-ringet, vagy "WCF promotion"-ringet tartanak. Szeretnénk eloszlatni a félreértéseket és tisztázni a WCF-ring fogalmát. A WCF-ring nem attól az, hogy WCF-nél regisztrált bíró tartja, - hiszen ha TICA-nál regisztrált bíró tartaná, akkor sem lehetne TICA-ringnek nevezni anélkül, hogy arra a TICA megadná az engedélyt -, hanem attól, hogy WCF-tagegyesület rendezi azon kiállításán, melyre megkapta az írásos engedélyt a WCF-től. Ez az engedély egy sorszámmal, ún. licensz számmal rendelkezik és szigorúan szabályozza, hogy csak a benne szereplő bírók bírálhatnak az adott kiállításon, és kitér benne, hogy a szervező klub rendezhet WCF-ringet is, és az engedélyezett kiállítás felkerül a WCF hivatalos honlapjára:

http://www.wcf-online.de/WCF-EN/showtermine/DE-2013.php Ezen a linken a mi jövő tavaszi kiállításunk is szerepel már április 20-21-én.

WCF-ringet csak "all-breed" bíró tarthat, vagyis olyan, akinek minden kategóriára és fajtára megvan az engedélye. A ring három részre osztható: felnőtt, kasztrált és kölyök. A résztvevők a bírálat végén - az esetleges díjakon kívül - kapnak egy diplomát is a részvételről és a helyezésről. A ringek első és második helyezettjei (és csakis ők) részt vehetnek a szervező klub következő évben rendezhető Master-ringjében. A külföldön szerzett eredmények is beszámítanak. A Master-ring is engedély-köteles és optimálisan a WCF Vezetőségébe tartozó bíró tartja.

A Master Ring(ek) első helyezettje(i) megszerzi(k) a "WCF-Master" címet, amely bekerül a törzskönyvükbe és a születendő kölykök törzskönyvébe is. A Master címet szerzett macska - kérésre - felkerülhet a WCF honlapjára is, ahova a világbajnokok/világpremiorok is felkerül(het)nek. A publikálások díjkötelesek és azt a tenyésztő/tulajdonos az egyesületén keresztül kérheti.

Gyakorlatilag, a látványon kívül, a Masterek miatt van jelentősége a WCF-ringeknek, minden egyéb esetben, amennyiben nem tagegyesület rendezi, csak sima ringről beszélhetünk, de WCF-ringről semmiképpen sem, és az ezekben a ringekben szerzett eredményeket nem lehet a Master-ringekben érvényesíttetni.

A Vezetőség